MBOstatní

Premier 12: Mexičané zvítězili i ve třetím utkání

Již před zápasem bylo jasné, že pro jediného evropského zástupce na turnaji to bude letos poslední vystoupení na Premier 12. Bylo také jasné, že Nizozemci nezopakují páté místo z roku 2015.

Mexičani hnaní skoro sedmi tisíci fanoušky ale vstoupili do zápasu velmi dobře, když již v první směně dokázali využít chyby nizozemského vnějšího polaře Bernadiny a doběhli pro dva body. Bernadina svou chybu později napravil parádním zákrokem. Nizozemci celkově udělali v utkání až 4 chyby a s tím mohli jen těžko pomýšlet na vítězství. Navíc když se jim nedařilo stahovat doběhy. Celkem v utkání nechali na metách až 12 běžců.

Obě strany nakonec v utkání použily až 17 nadhazovačů a ti nepovolili ani jeden homerun. Za to darovali celkem 10 met zdarma. Z toho sedm nadhazovači Nizozemska.

Mexičané si nakonec vybojovali třetí výhru ve skupině A a do finálové fáze postupují z prvního místa. V roce 2015 skončilo Mexiko na Premier 12 na posledním místě, letos budou v první šestce. Nizozemsko se naopak s největší pravděpodobností propadne také v žebříčku WBSC, kde mu aktuálně patří osmá příčka.

Tým R H E
Nizozemsko 2 7 4
Mexiko 10 10 2

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Američan Cameron Liss je další posilou Třebíč Nuclears

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..