MBOstatní

Premier 12: Walk-off výhra Kuby nad Austrálii

Na úvod čtvrtečního programu čekal důležitý vzájemný zápas reprezentace Austrálie a Kuby. Oba týmy své úvodní duely prohrály a další prohra zmařila by jejich snahu o postup do finálové skupiny.

a možná právě tato zodpovědnost dolehla na startéra Kuby Bladimira Baňose, který první tři hráče Austrálie pustil na metu. Trenéři Kuby rychle zareagovali a poslali na kopec Lazara Blanca, aby situaci zachránil. A ten to zvládl na výbornou. Nejdříve vyřadil Mitche Nilssona strikeoutem a následně společně s obranou zahrál double play s outem na domácí metě.

Až do dohrávky páté směny jsme tak viděli dominanci nadhazovačů nad pálkaři. Joshua Guyer z Austrálie dokonce čtyři směny nepustil an metu ani jednoho pálkaře Kuby. Jenže dohrávku páté směny nezačal dobře a po singlu a metě zdarma jej na kopci nahradil Peter Moylan. Ten ale nedokázal Kubáncům zabránit ve skórování a oba běžci nakonec doběhli pro bod.

Naštěstí pro Austrálii vyrovnání přišlo velmi rychle. V úvodu šesté směny jejich první bod stáhl solo homerunem Timothy Kennelly. O chvíli později si RBI single připsal Logan Wade a začínalo se odznova. 

V závěrečných dvou směnách měly oba celky velkou šanci přidat doběh, ale ani v jednom případě se to nepovedlo. Obzvlášť zákrok Whitefielda ve vnějším poli ve warning tracku, kterým zabránil Kubě skórovat, bude patřit mezi highlighty turnaje.

Utkání tak dospělo až do nastavení. V něm šli nejdříve na pálku Australané, ale ti nedokázali posunout ani jednoho z běžců a v půlsměně neskórovali. Naopak Kubánci nejdříve po ulejvce zaplnili všechny mety, aby pak Yurisbel Gracial sebeobětujícím odpalem stáhl vítězný doběh. Australané se ještě požádali o přehodnocení situace videorozhodčím, ale ten potvrdil doběh a vítězství Kuby.

Kuba tak má stále naději na postup do finálové skupiny. K postupu ale potřebuje v pátek zvítězit nad Jižní Koreou. Pro Australany již šance na postup neexistuje.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..