MBMLB

Světová série byla třetí nejhůře sledovaná v historii

Letošní Světová série mezi Washington Nationals a Houston Astros se sice natáhla na sedmutkání, i tak ale byla třetí nejhůře sledovanou v historii.

Podle statistik průměrně jeden zápas v USA sledovalo 13.91 milionů diváků, což je pokles oproti loňským 14,1 milionů. A to k tomuto průměru výrazně pomohl sedmý zápas, na který se diválo přes 23 milionů fanoušků u televizních obrazovek. I to je ale pokles oproti sedmému zápasu Světové série 2017, který sledovalo o více než pět milionů fandů více.

Nejhůře sledovanou Světovou sérií tak i nadále zůstáva ta z roku 2012 mezi San Franciscem Giants a Detroit Tigers, kdy utkání v průměru sledovalo 13,64 milionů diváků. V průměru 13,19 milionů fanoušků si zase v televizi pustilo zápas Světové série 2008, ve které Philadelphia Phillies porazila Tampa Bay Rays 4-1 na zápasy.

Na druhou stranu, zápasy playoff na televizi Fox letos v průměru sledovalo o 12% fanoušků víc, než tomu bylo loni. Fox TV na svých kanálech přenášela utkání divizní série Americké ligy a finálové série obou lig. Průměr 7,84 milionů diváků na zápas playoff je jedním z nejvyšších za poslední roky.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Martin Schneider podstoupí operaci ramene

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..