MBOstatní

V Japonsku omezí počet nadhozů pro středoškoláky

Středoškolský baseball v Japonsku čekají v nadcházející sezoně velké změny. V pátek bylo oznámeno, že středoškolští baseballisté budou moci nově odházet maximálně 500 nadhozů za týden. Prozatím bylo stanoveno, že toto pravidlo bude platit pro nadcházející tři sezony.

“Zatím neexistují žádné vědecké podklady,” řekl pro server Japan Times prezident japonské národní federace Eiji Hatta. “Začneme tedy s limitem 500 nadhozů a v průběhu zkušební doby budeme sbírat lékařská data. Pokud by byl limit příliš volný, tak se na to podíváme.”

Japonská asociace se k tomuto kroku odhodlala z důvodu zvýšeného počtu zranění ruky u nadhazovačů. I tak ale někteří trenéři upozorňují na riziko, že pravidlo nemyslí na to, aby omezilo počet nadhozů v jednom utkání. V prefektuře Niigata proto plánuji, že omezí počet nadhozů pro mladé nadhazovače na 100 pro jedno utkání. Implementace do pravidel měla přijít již v nadcházející sezoně, ale na žádost pana Hatty toto pravidlo stáhli. Každopádně jejich požadavkem na doplnění tohoto pravidla se bude japonská federace zaobírat.

Japonský baseball si pamatuje i vystoupení Daisuke Matsuzaky, který v roce 1998 hodil ve čtvrtfinále národního šampionátu v sedmnácti směnách neuvěřitelných 250 nadhozů. Ale i v minulém roce odházel Kosei Yoshida 881 nadhozů v šesti utkáních národního šampionátu, čímž pomohl svému týmu až do finále. Tento šampionát se hraje obvykle 14 dní.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Evropa nedokázala v prvním utkání Japonsko porazit

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..