Česko

Vzájemná historie finalistů v playoff

Letošní finálová série mezi Draky a Kotlářkou bude již pátou vzájemnou konfrontací obou celků v playoff. Úspěšnější bilanci zatím mají Draci, kteří vyhráli tři z předešlých čtyř sérií. Logicky také ovládli více zápasů (11 výher – 7 proher). Kotlářka má tak šanci zlepšit poměr ve svůj prospěch.

2012: Draci Brno – Kotlářka Praha 3:1  (5-4, 10-4, 7-8, 8-7) – Semifinále

První střet Draků a Kotlářky v playoff se datuje do sezony 2012. Brněnští měli v sestavě výborného Toma Brice, jenž táhl tým na pálce. Na kopci se Draci mohli spolehnout na Petra Minaříka s Mathewem Blackmorem. Kotlářka měla na nadhozu skvělého Patricka Ahearna, který měl nejlepší ERA série.

2013: Draci Brno – Kotlářka Praha 3:1 (2-1, 5-9, 6-2, 5-1) – Finále

Poprvé v historii se Kotlářka dostala do finále extraligy a Drakům vzdorovala pouze v prvních dvou zápasech. Síla Draků byla hlavně na kopci, kde vládl Zachary Samuels, jenž odházel dva vítězné zápasy. Pálkařské statistiky finálové série ovládli hráči pražského celku, když se v první pětici umístnili hned čtyři – Ivan Aubrecht, Charles Magedanz, Martin Červenka a Jakub Sládek.

2014: Draci Brno – Kotlářka Praha 3:2 (1-11, 5-2, 6-7, 11-5, 2-1) – Finále

Poprvé dokázala Kotlářka Draky v playoff výrazně potrápit a byla jen kousek od zisku premiérového titulu. Přemek Chroust v pátém utkání fantastickým zákrokem na třetí metě prakticky zachránil vítězství Draků.

2015: Kotlářka Praha – Draci Brno 3:2 (8-5, 3-8, 2-7, 3-0, 3-1) – Finále

Až v loňské sezoně se Kotlářce povedlo poprvé v sérii porazit Draky. Stejně jako rok předtím se série natáhla na pět zápasů a v posledním zápase rozhodoval jeden odpal. Nejlepším pálkařem série byl Adam Hajtmar, který se jako jediný hráč dostal přes čtyřicetiprocentní úspěšnost odpalů (0.429). Přes třicet procent se dostal ještě jeho spoluhráč Martin Schneider a pak tři hráči Kotlářky – Petr Síla, Joe Truesdale a Adam Matuška.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..