AktualityČeskoOstatní

Česká republika vstupuje do roku 2018 z 14. místa

Začátkem nového roku zveřejnila WBSC nový žebříček krajín platný k 31.12.2017. Dle něj je jasné, že Česká republika vstupuje do roku 2018 ze 14. místa. 

Na stejné pozici byl český baseball na začátku minulého roku. Na jaře se posunul o jednu příčku, aby ji následně znovu ztratil. V následujícím roce můžeme nejvíce bodů získat na MS U23 v Nikaragui. Navíc je možné, že pro Českou republiku bude postup do elitní dvanástky nutností. Ve včerejším článku na webu WBSC je totiž napsané, že"prvních 12 krajín z koncoročního žebříčku se kvalifikuje na turnaj Premier 12, což je globální mistrovství a kvalifikační turnaj na Olympijské hry." Konečný model kvalifikace však stále není schválený, takže bude zajímavé sledovat, jak se to nakonec vyvine. Je možné, že Premier 12 určí pouze jednoho nebo dva postupující. Ostatní by si pak museli vybojovat postup přes regionáloní kvalifikace. Situaci však budeme bedlivě sledovat.

Japonci stále první

Na prvním místě je i nadále Japonsko před USA a Jižní Koreou. Nejlepším evropskou zemí je stále Nizozemsko, které se posunulo na 8. místo. Itálie klesla na dvanácté místo a Česká republika je třetí nejlepší z evropských zemí. Slovenská republika postoupila o jedno místo na 37. příčku. Největším skokanem uplynulého roku je Izrael, který díky výborným výsledkům "reprezentace" na WBC postoupil o 22. míst nahoru a aktuálně mu patří 19. pozice.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Baseballisty SaBaTu povede v nové sezóně Kryštof Dupal

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..