ČeskoMB

Pálkařské okénko baseballové Extraligy

Máme za sebou první tři týdny české baseballové Extraligy. Pojďme se proto podívat, co nám ukazuji čísla ve statistikách pálkařů.

Draci vs. Arrows

Když se podíváme na TOP 5 pálkařů (s min. 18 AB), tak tam nalezneme pouze hráče těchto týmů. Ano, čtvrtý Dondrei Hubbard nyní působí na hostování v Blansku, ale již brzy se vrátí zpátky do Brna. Také pálkařský průměr týmů se pouze u loňských finalistů dostal přes .330. Nejbližší vyzyvatel Kotlářka má týmový průměr na pálce .267. Trochu překvapivě zaostávají Eagles, kteří pálí v průměru .225, ačkoliv se v minulé sezoně jako jediní dokázali finalistům na pálce přiblížit. Samozřejmě nemůžeme ještě dělat předčasné závěry, protože každý z celků odehrál pouze 3 série. Ale náskok Draků a Arrows je již nyní značný.

Terrell Joyce

Ostravský pálkař loni uchvátil celou baseballovou Extraligu a zdá se, že letos se vrátil ve výborné formě. Letos se k týmu připojil až v průběhu druhého týdne a rozhodně je vidět. Na svém kontě již má 3 homeruny (z toho jeden grand slam) a pálkařský průměr přes 50%.

Král homerunů

O titul nejlepšího homerunáře bude letos velmi zajímavý souboj. Není s podivem, že na čele vidíme Matěje Hejmu se čtyřmi homeruny a ta ním se třemi Terrella Joyce. Tři homeruny má také Jakub Sládek, který vypadá po měsících, kdy jej sužovalo zranění, opět připravený zabojovat o titul Krále homerunářů. Sezona je ještě mladá a do této statistiky může promluvit ještě mnoho dalších hráčů.

Czech power

Catcher Draků Petr Čech vstoupil do nové sezony v parádní formě a aktuálně je nejlepším pálkařem Draků s průměrem .483. Na záda mu dýchá Tomáš Juněc z Ostravy s průměrem .424 a přes 40% se přehoupl také Přemek Chroust.

Psali jsme...  ČBA spustila vylepšenou Czech Baseball TV. Letos již plně placená, ale s mnoha novinkami

Nadějné mládí

Mnoho mladých baseballistů neprošlo sítem pro menší počet stavů na pálce, ale rozhodně je nesmíme opomenout. V Ostravě se velmi slibně ukazuje Tomáš Kovala, který zaznamenal 7 hitů ve dvanácti stavech na pálce. Jeho OBP .643 je impozantní. V Praze Na Markétě svými výkony udivuje mladý Jan Papp, který si drží padesátiprocentní úspěšnost na pálce. V Dracích pokračuje ve vzestupných výkonech dvaadvacetiletý Filip Moštěk, který se drží těsně pod čtyřiceti procenty.

Do konce sezony je ještě daleko a pořadí pálkařů se může ještě výrazně obměnit. Napište nám do komentářů, kdo by podle vás mohl zabojovat o titul nejlepšího pálkaře nebo homerunáře.

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..