ČeskoMB

ME U23: Češi v prvním utkání porazili Chorvatsko

První zápas na evropské šampionátu hráčů do třiadvaceti let odehrál český výběr proti Chorvatsku. V zápase potvrdil roli favorita a nakonec zvítězil.

Češi na kopci nastoupili s Ondřejem Furkem na kopci. Ten hned v první směně musel čelit nepříjemné situaci, když soupeř dokázal dostat na mety dva hráče. Nadhazovač Draků si s touto situaci poradila  udeřit tak mohl český výběr. První dva pálkaři sice byli rychle out, ale pak získal Marek Chlup metu zdarma a následně jej Martin Mužík třímetovým odpalem stáhl pro první bod.

Pak pomohla Čechuům chyba chrovatské obrany a díky tomu ankonec v první směně stáhli 3 doběhy. 

Ve třetí směně začalo v Praze zlobit počasí a sprvními kapkami deště přišly také tvrdé odpaly chorvatských hráčů. První dva jejich hráči dokonce poslali míč až za plot a najednou byl soupeř na dostřel. Na kopec se tak postavil místo Furka Daniel Padyšák, který dokázal zastavit útok Chorvatů. V dohrávce se pak opět mohli radovat čeští fanoušci, když se Martin Mužík zaskvěl homerunem.

Další změna skóre přišla v dohrávce páté směny, kdy Češi dokázali při jednou outu zaplnit všechny mety. Za této situace poslal míč Filip Moštěk do levého pole, kde nebyl zachycený a Češi přidali další dva doběhy. O chvíli později na něj navázal Vojtěch Menšík, který Grand Slam homerunem navýšil skóre již na 10-2.

V sedmé směně ještě Chorvaté dokázali utkání zdramatizovat díky tříbodovému homerunu Tomiče, ale na vyrovnání již sílu neměli. Češi se tak můžou radovat z první výhry na turnaji. Ve čtvrtek od 15:45 je pak čeká další zápas proti Ukrajině.

   1  2  3  4  5  6  7  R  H  E
Chorvatsko 0 0 2 0 0 0 4 6 6 4
Česká republika 3 0 1 0 6 0 10 8 1
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..